...
...
 
 

Kuće za odmor sa bazenom, luksuzne vile Rovinjsko Selo

 

Kuće za odmor sa bazenom i luksuzne vile nude smještaj za nezaboravan odmor, za sve one koji traže izvrsnost i poseban doživljaj. Svaka pojedina luksuzna vila ima svoju fascinantnu priču za jedinstveno i predivno iskustvo. U našoj ponudi kuća za odmor Rovinjsko Selo možete pronaći idealan smještaj za obitelj ili grupu prijatelja, za opuštajući odmor, druženja, istraživanja, razne aktivnosti.. Svaka kuća za odmor, vila sa bazenom, omogućit će Vam, sa svojom osobnošću, da Vaš odmor doživite na poseban način. Osobnost i posebnost vile se očituje u kvaliteti, ljepoti, detaljima, wellness sadržajima i drugim uslugama i posebnostima. Vile sa bazenom i kuće za odmor iz naše ponude u destinaciji Rovinjsko Selo su moderno opremljene i luksuzno uređene kako bi učinile Vaš boravak što ugodnijim i opuštenijim. Rovinjsko Selo je destinacija koja će vam omogućiti istraživanje povijesnih znamenitosti, upoznavanje različitih tradicionalnih vrijednosti, uživanje u novim gastronomskim specijalitetima i delicijama, posjet vinskim cestama i drugih zanimljivih turističkih sadržaja. Luksuzne vile sa privatnim bazenom, kuće suvremenog dizajna sa detaljima tradicije ili ruralne kuće za odmor u autentičnom okruženju, smještaj koji pruža osjećaj ljepote jednostavnog života. Okruženje za uživanje u privatnosti, predivnim pogledima, miru i tišini. Ugodno okruženje, prekrasna priroda, komforan smještaj Vašem će boravku u destinaciji Rovinjsko Selo dati onaj ugođaj komfora i luksuza koji tražite! Samo se prepustite traženju i odabiru Vašeg idealnog odredišta, Vaše idealne kuće za odmor sa bazenom ili luksuzne vile…

Svega 5 - 6 km udaljeno od Rovinja, nalazi se naselje Rovinjsko Selo sa čijih se brežuljaka pruža predivan pogled na grad Rovinj i rovinjski arhipelag.

Danas, Rovinjsko Selo, Selo samo po nazivu jer se stalno razvija i pomalo postaje predgrađe Rovinja. Starije kuce, grupirane su na nekoliko lokacija (Rudelići, Čupići, Morovi, Vičani - noseći nazive obitelji koje su u njima prije više desetljeća obitavale) a koje predstavljaju lijep primjer seoske arhitekture iz 19. i početka 20. stoljeća.
Stare su kuće predivna prizemna ili jednokatna kamena zdanja, sa baladurom i šternom, te dvorištem ograđenim zidanom ogradom unutar koje se može pronaći još poneka krušna peć stara stotinjak godina.

Novoizgrađene kuće inkorporirane su unutar starih jezgri ili na rubovima naselja.

Rovinjsko Selo, rasuto po uzvisinama i u kanalu koji ide od brda Kanaštrak prema Rovinju, opkoljeno zelenilom ima svu suvremenu infrastrukturu potrebnu za miran i ugodan život van grada, a opet tako blizu i gradu i moru.

Tragove pretpovijesnih naseobina - kašteljera na uzvisinama u okolici Rovinja nalazimo na više mjesta, (ukupno 24 arheološko obrađenih), a među kojima Gumila, Gradina, Kanaštrak. I u doba Rimljana život je u okolici nastavljen međutim, samo Rovinjsko Selo nastalo je u srednjem vijeku

Rovinjsko Selo, osnova je godine 1525. skupina doseljenika, nazvanih Morlaci ali sasvim sigurno, prema nazivima u ispravama (Branković, Zorzić, Vratović, Starić) - Slaveni, organizirani u seosku instituciju na čelu koje je bio župan. Proučavanjem pisanih dokumenata to su bili hrvatski doseljenici iz zadarskog područja, koji su, bježeći pred navalama Turaka, a uz dozvolu Venecije, nastanili područje današnjeg Rovinjskog Sela.

1876. u Rovinjsko Selo dolazi mladi učitelj Stjepan Žiža, velikan istarskog narodnog preporoda, sakupljač narodnog blaga, običaja i narodnih pjesama, uveo je u školu poduku na hrvatskom jeziku (1844. otvorena hrvatska osnovna škola), te uveliko doprinio općem prosvjećivanju Sela i osnivanju kulturnih društava.

Njegovom je zaslugom, 1898. otvorena u Rovinjskom Selu Narodna čitaonica a uskoro i knjižnica.
Po svršetku I svjetskog rata, 1918.g. Rovinjsko Selo je pod upravom fašističke Italije sve do njene kapitulacije - 1943.g. Do svršetka II svjetskog rata a za vrijeme njemačke okupacije u Rovinjskom Selu je bio vrlo razvijen narodnooslobodilački pokret i mnogi su mještani aktivno sudjelovali u borbi za oslobođenje

Danas je Rovinjsko Selo dio grada Rovinja, kao jedinice lokalne samouprave, sa svojim Mjesnim odborom putem kojeg mještani neposredno sudjeluju u kreiranju i rješavanju određenih pitanja za razvoj svog naselja.

Zahvaljujici svojim prirodnim pogodnostima Rovinjsko Selo malo pomalo preoblikuje se u jedno od sredista agroturizma - u vinogradarskom i maslinarskom  podrucju nece Vam uzmanjakti dobre kapljice, kao ni specjaliteta  tradicjonalne istarske kuhinje a ljubitelji sporta ponajvise hodanja i biciklizma mogu istrazivati preljepe krajolike Rovinjskog Sela i okolice.

 
 

Kuće za odmor sa bazenom, luksuzne vile Rovinjsko Selo - Vila sa bazenom, najam kuća za odmor