...
...
 
 

Kuće za odmor sa bazenom, luksuzne vile Veli Lošinj

 

Kuće za odmor sa bazenom i luksuzne vile nude smještaj za nezaboravan odmor, za sve one koji traže izvrsnost i poseban doživljaj. Svaka pojedina luksuzna vila ima svoju fascinantnu priču za jedinstveno i predivno iskustvo. U našoj ponudi kuća za odmor Veli Lošinj možete pronaći idealan smještaj za obitelj ili grupu prijatelja, za opuštajući odmor, druženja, istraživanja, razne aktivnosti.. Svaka kuća za odmor, vila sa bazenom, omogućit će Vam, sa svojom osobnošću, da Vaš odmor doživite na poseban način. Osobnost i posebnost vile se očituje u kvaliteti, ljepoti, detaljima, wellness sadržajima i drugim uslugama i posebnostima. Vile sa bazenom i kuće za odmor iz naše ponude u destinaciji Veli Lošinj su moderno opremljene i luksuzno uređene kako bi učinile Vaš boravak što ugodnijim i opuštenijim. Veli Lošinj je destinacija koja će vam omogućiti istraživanje povijesnih znamenitosti, upoznavanje različitih tradicionalnih vrijednosti, uživanje u novim gastronomskim specijalitetima i delicijama, posjet vinskim cestama i drugih zanimljivih turističkih sadržaja. Luksuzne vile sa privatnim bazenom, kuće suvremenog dizajna sa detaljima tradicije ili ruralne kuće za odmor u autentičnom okruženju, smještaj koji pruža osjećaj ljepote jednostavnog života. Okruženje za uživanje u privatnosti, predivnim pogledima, miru i tišini. Ugodno okruženje, prekrasna priroda, komforan smještaj Vašem će boravku u destinaciji Veli Lošinj dati onaj ugođaj komfora i luksuza koji tražite! Samo se prepustite traženju i odabiru Vašeg idealnog odredišta, Vaše idealne kuće za odmor sa bazenom ili luksuzne vile…

U uskoj  uvali na jugoistočnoj strani Lošinja, podno brda Sv.Ivan  smjestio se Veli Lošinj. Od administrativnog središta, Malog Lošinja udaljen je 3km. Poput Malog, Veli Lošinj je također povezan sa kopnom trajektnim linijama. Po broju stanovnika, oko 1000, treće je naselje po veličini  u cresko-lošinjskom arhipelagu.

Prvi se put Veli Lošinj spominje pod imenom Velo selo 1398.  čija je jezgra nastala oko crkve SV. Nikole iz XIV.  Početna struktura naselja bila je rastresenog tipa. Kuće su bile poredane prema položaju poljoprivrednog zemljišta a ne u odnosu na ulične linije. Kako bi se obranili od gusarskih napada na luku i samo stanovništvo, mještani  u XV. st. podižu obrambenu kulu. Kula je uzeta kao zaštitni znak za Velelošinjski grb. Amfiteatralan oblik naselje, obuhvativši velološinjski zaljev,  poprima u XVII. st.  Iz centra vode dvije glavne ulice od kojih jedna vodi u Velo selo, a druga do južne luke i naselja Rovenska gdje se razvija ribarsko naselje s malim kamenim kućama.

Današnja glavna crkva je ona Sv.Antuna Pustinjaka koja se nalazi tik uz obalu, a izgrađena je na mjestu prve manje crkve iz XV. st. Početkom XVII st. crkvica se ruši i gradi nova, koja se 1774. g. pregrađuje iz temelja i gradi današnja u raskošnom baroknom stilu.  Crkva je i svojevrstan muzej jer se u njoj nalazi najbogatija galerija slika talijanskih majstora na kvarnerskim otocima.

U blizini luke u Velom Lošinju nalazi se crkva Sv.Marije (Gospe od anđela) koja je izgrađena 1510., a u njoj se također čuva vrijedna zbirka venecijanskih majstora. Smatra se da je jednu od slika naslikao slavni Tizian.

Iako se Veli Lošinj ne može svrstati pod grad, njegov izgled definitivno asocira na taj tip naselja.  Visoke lijepe kuće te raskošne vile bogatih brodovlasnika i kapetana daju posebnu notu elegancije i otmjenosti. Ispred današnje bolnice, u velelošinjskom parku, nalazi se više od 200 botaničkih vrsta koje su sa svojih putovanja donosili pomorci te je šetnja ovim parkom poseban doživljaj.

Iako znatno manje od Malog Lošinja, Veli Lošinj također ima dobru ponudu turističkog smještaja u hotelima i apartmanima. Sportsko-rekreativni sadržaji koji nude su tenis, minigolf, jedrenje, ronjenje i sportski ribolov.  U restoranima se nude domaći i međunarodni specijaliteti, a u kafićima na rivi možete uživati u suncu, moru i zvukovima prirode. 

 
 

Kuće za odmor sa bazenom, luksuzne vile Veli Lošinj - Vila sa bazenom, najam kuća za odmor