...
...
 
 

Kuće za odmor sa bazenom, luksuzne vile Vela Luka

 

Kuće za odmor sa bazenom i luksuzne vile nude smještaj za nezaboravan odmor, za sve one koji traže izvrsnost i poseban doživljaj. Svaka pojedina luksuzna vila ima svoju fascinantnu priču za jedinstveno i predivno iskustvo. U našoj ponudi kuća za odmor Vela Luka možete pronaći idealan smještaj za obitelj ili grupu prijatelja, za opuštajući odmor, druženja, istraživanja, razne aktivnosti.. Svaka kuća za odmor, vila sa bazenom, omogućit će Vam, sa svojom osobnošću, da Vaš odmor doživite na poseban način. Osobnost i posebnost vile se očituje u kvaliteti, ljepoti, detaljima, wellness sadržajima i drugim uslugama i posebnostima. Vile sa bazenom i kuće za odmor iz naše ponude u destinaciji Vela Luka su moderno opremljene i luksuzno uređene kako bi učinile Vaš boravak što ugodnijim i opuštenijim. Vela Luka je destinacija koja će vam omogućiti istraživanje povijesnih znamenitosti, upoznavanje različitih tradicionalnih vrijednosti, uživanje u novim gastronomskim specijalitetima i delicijama, posjet vinskim cestama i drugih zanimljivih turističkih sadržaja. Luksuzne vile sa privatnim bazenom, kuće suvremenog dizajna sa detaljima tradicije ili ruralne kuće za odmor u autentičnom okruženju, smještaj koji pruža osjećaj ljepote jednostavnog života. Okruženje za uživanje u privatnosti, predivnim pogledima, miru i tišini. Ugodno okruženje, prekrasna priroda, komforan smještaj Vašem će boravku u destinaciji Vela Luka dati onaj ugođaj komfora i luksuza koji tražite! Samo se prepustite traženju i odabiru Vašeg idealnog odredišta, Vaše idealne kuće za odmor sa bazenom ili luksuzne vile…

Vela Luka se smjestila na zapadnoj obali otoka Korčule, u duboko uvučenom prostranom ili slikovitom zaljevu. Vela Luka je najveće mjesto na otoku i broji oko 5000 stanovnika. Upravo Vela Luka slovi kao jedna od najzaštićenijih luka na Jadranu. Njezina se ljepota očituje u razvedenoj obali s mnoštvom otočića i uvala te okolnim brežuljcima koji se blago uzdižu iznad mjesta obraslih borovima, vinogradima, maslinicima i smokvama.

Povijest Vele Luke seže sve do mlađeg kamenog doba. Iz tog su razdoblja naime pronađeni  u Velikoj Spili, pećini iznad Vele Luke, dokazi koji potvrđuju daje mjesto bilo nastanjeno već tada. Pretpostavlja se daje upravo ovdje bila smještena grčka kolonija u V.st. prije Krista te Rimljani. U srednjem vijeku Vela Luka je bilo mjesto na kojem su plemići i knezovi gradili svoje kaštele, a kao grad se spominje u XV.st. Krajem XVIII. st. Vela Luka se počela formirati i razvijati kao gradić, da bi do danas stekao ugled jednog od najpoznatijih gradića na Jadranu.

Kulturna ponuda Vele Luke jednako je raznolika kao njezina povijest. U kulturnom centru smještenom u starom ljetnikovcu, Kaštelu, nalaze se arheološke zbirke iz pretpovijesti nađene na području Velike Spile, one iz razdoblja Rimljana te zbirka suvremene umjetnosti domaćih i svjetskih umjetnika. Značajnu ulogu u kulturnoj ponudi Vele Luke imaju i mjesne klape koje svojim pjesmama zabavljaju goste i unose dašak romantike u ljetnim korčulanski večerima.

Uz brodogradnju, poljoprivredu i ribarstvo, stanovnici se naravno bave turizmom. Vela Luka je danas poznato odredište koje sa svojim mediteranskim šarmom privlači mnogobrojne goste. Hoteli, vile, apartmani i sobe stoje na raspolaganju gostima koji odluče ovdje provesti svoj godišnji odmor. U uvali Kale nalaze se naslage ljekovitog morskog mulja te izvor ljekovite mineralne vode koje su pogodovale razvoju zdravstvenog turizma i izgradnji modernog lječilišta "Kalos". Duboko utisnuta u kopnu, uvala Vele Luke pruža pregršt mogućnosti za sportske sadržaje pa tako gosti mogu uživati u raznim sportovima na vodi i kopnu.

Za ljubitelje izleta preporuča se posjet otocima Ošjak i Proizd.

Blaga sredozemna klima, čisto more, predivne plaže, bogata kulturna baština, sportsko-rekreativni i zabavni sadržaji, odlična ugostiteljska ponuda te ljubazni domaćini ono je što Vas očekuje u Veloj Luci, na vama je da dođete i uživate.

 
 

Kuće za odmor sa bazenom, luksuzne vile Vela Luka - Vila sa bazenom, najam kuća za odmor