...
...
 
 

Kuće za odmor sa bazenom, luksuzne vile Primošten

 

Kuće za odmor sa bazenom i luksuzne vile nude smještaj za nezaboravan odmor, za sve one koji traže izvrsnost i poseban doživljaj. Svaka pojedina luksuzna vila ima svoju fascinantnu priču za jedinstveno i predivno iskustvo. U našoj ponudi kuća za odmor Primošten možete pronaći idealan smještaj za obitelj ili grupu prijatelja, za opuštajući odmor, druženja, istraživanja, razne aktivnosti.. Svaka kuća za odmor, vila sa bazenom, omogućit će Vam, sa svojom osobnošću, da Vaš odmor doživite na poseban način. Osobnost i posebnost vile se očituje u kvaliteti, ljepoti, detaljima, wellness sadržajima i drugim uslugama i posebnostima. Vile sa bazenom i kuće za odmor iz naše ponude u destinaciji Primošten su moderno opremljene i luksuzno uređene kako bi učinile Vaš boravak što ugodnijim i opuštenijim. Primošten je destinacija koja će vam omogućiti istraživanje povijesnih znamenitosti, upoznavanje različitih tradicionalnih vrijednosti, uživanje u novim gastronomskim specijalitetima i delicijama, posjet vinskim cestama i drugih zanimljivih turističkih sadržaja. Luksuzne vile sa privatnim bazenom, kuće suvremenog dizajna sa detaljima tradicije ili ruralne kuće za odmor u autentičnom okruženju, smještaj koji pruža osjećaj ljepote jednostavnog života. Okruženje za uživanje u privatnosti, predivnim pogledima, miru i tišini. Ugodno okruženje, prekrasna priroda, komforan smještaj Vašem će boravku u destinaciji Primošten dati onaj ugođaj komfora i luksuza koji tražite! Samo se prepustite traženju i odabiru Vašeg idealnog odredišta, Vaše idealne kuće za odmor sa bazenom ili luksuzne vile…

Između Splita i Šibenika, okružen sa sedam otočića, smješten na poluotoku koji je jednom davno bio otok, nalazi se Primošten.

Jedno od najprivlačnijih odredišta na Jadranu sa tipičnim slikovitim izgledom ribarskog mjesta.  Svoju povijest, pod hrvatskim imenom Primošten, bilježi još u dokumentima iz 1564. g. dok se prije toga spominje pod imenom Capusta Cista. Primošten je prvobitno bio otok. Kameni zid s kulama sagrađen je kako bi se gradić obranio od naleta Turaka dok je vezu s kopnom omogućavao pokretni most. Nakon toga gradi se nasip te Primošten postaje poluotokom. Ime Primošten povezuje se upravo s izgradnjom nasipa koji otok pretvara u poluotok, pa se smatra da je ime mjesta izvedeno iz glagola "primostiti".

Izgrađen na brežuljkastom poluotoku, Primošten je zadržao sva arhitektonska obilježja srednjovjekovnog mediteranskog ribarskog naselja. Crkva Sv. Jurja dominira mjestom s najviše točke poluotoka, a izgrađena je 1485. g. i obnovljena 1760. g., a u blizini se nalazi i mjesno groblje. S vrha se pruža predivan pogled na okolicu Primoštena te na morsku pučinu.  Osim glavne Crkve bitno je spomenuti i crkvu Gospe od Milosti sagrađene 1553. g. te crkvicu Sv. Roka iz 1680. Stara jezgra obiluje uskim uličicama i zbijenim kamenim kućama koje su tipično obilježje arhitekture u skoro svim primorskim gradićima.

Bijele šljunčane i stjenovite plažečisto more i zelenilo prirode  čine savršenu prirodnu cjelinu u kojoj možete uživati do mile volje. Za one koji obožavaju sport Primošten nudi raznovrsne mogućnosti za rekreaciju: jedrenje, ronjenje, tenis, stolni tenis, kuglanje, odbojka na pijesku... 

Smještaj gostima nudi se na poluotoku Raduča, sjeverno od Primoštena, gdje su smješteni hotelski kapaciteti s pripadajućim sportskim sadržajima, na južnoj strani se pak, podno brda Kremik,  nalazi se hotelski smještaj za naturiste. Poznata naturistička plaža nalazi se na otoku Smokvica. Osim hotelskog Primošten nudi smještaj u privatnim kućama i kampu. Na južnoj strani se također nalaze i marine Lučica i Kremik, pa je Primošten jedno od omiljenih mjesta u kojima se nautičari zaustavljaju na svojim plovidbenim rutama po Jadranu.

Iz marine se pruža pogled na obližnje obronke na kojima se nalaze kamene ćelije vinograda poznate sorte crnog vina - Babić.  Posjet vinogradima je poseban doživljaj. Oni predstavljaju svojevrsan spomenik i priznanje ljudskom radu a jedna se njihova slika nalazi i u predvorju zgrade Ujedinjenih Naroda.

Uz crno vino Babić, poznati gastronomski specijalitet Primoštena je jastog na primoštenski način kojeg možete kušati u mnogobrojnim restoranima i konobama.

Iako su se stanovnici Primoštena  orjentirali prema turizmu još uvjek njeguju tradicionalne zanate vezane uz more i zemlju.

Mirisno, prozirno i čisto more, sjena borova, sunčane plaže i cvrčanje cvrčaka prirodni su potencijali  Primoštena, a na Vama je da dođete i uživate u njima.

 
 

Kuće za odmor sa bazenom, luksuzne vile Primošten - Vila sa bazenom, najam kuća za odmor