...
...
 
 

Kuće za odmor sa bazenom, luksuzne vile Otok Murter

Kuće za odmor sa bazenom i luksuzne vile nude smještaj za nezaboravan odmor, za sve one koji traže izvrsnost i poseban doživljaj. Svaka pojedina luksuzna vila ima svoju fascinantnu priču za jedinstveno i predivno iskustvo. U našoj ponudi kuća za odmor Otok Murter možete pronaći idealan smještaj za obitelj ili grupu prijatelja, za opuštajući odmor, druženja, istraživanja, razne aktivnosti.. Svaka kuća za odmor, vila sa bazenom, omogućit će Vam, sa svojom osobnošću, da Vaš odmor doživite na poseban način. Osobnost i posebnost vile se očituje u kvaliteti, ljepoti, detaljima, wellness sadržajima i drugim uslugama i posebnostima. Vile sa bazenom i kuće za odmor iz naše ponude u destinaciji Otok Murter su moderno opremljene i luksuzno uređene kako bi učinile Vaš boravak što ugodnijim i opuštenijim. Otok Murter je destinacija koja će vam omogućiti istraživanje povijesnih znamenitosti, upoznavanje različitih tradicionalnih vrijednosti, uživanje u novim gastronomskim specijalitetima i delicijama, posjet vinskim cestama i drugih zanimljivih turističkih sadržaja. Luksuzne vile sa privatnim bazenom, kuće suvremenog dizajna sa detaljima tradicije ili ruralne kuće za odmor u autentičnom okruženju, smještaj koji pruža osjećaj ljepote jednostavnog života. Okruženje za uživanje u privatnosti, predivnim pogledima, miru i tišini. Ugodno okruženje, prekrasna priroda, komforan smještaj Vašem će boravku u destinaciji Otok Murter dati onaj ugođaj komfora i luksuza koji tražite! Samo se prepustite traženju i odabiru Vašeg idealnog odredišta, Vaše idealne kuće za odmor sa bazenom ili luksuzne vile…

Otok Murter je smješten u sjeverozapadnoj šibenskoj otočnoj skupini i najveći je u šibenskom arhipelagu. Od kopna otok Murter dijeli uski Murterski kanal, premošćen 37 m dugim mostom. Otok je zanimljiv po svojoj bilizini kopnu, zbog svog prirodnog položaja mjesto nije izloženo udarima jačih vjetrova, pa je njegova uvala prirodno pristanište i stanište plovila. Vapnenački dio otoka Murtera pokriven je oskudnom vegetacijom, a brojne sunčane uvale pogodne su za kupanje (Slanica, Jezera). Stanovnici otoka Murtera su poznati po uzgoju maslina i maslinovom ulju, ribarstvu, stočarstvu (ispaša na otoku i Kornatima), te sve više se okreću turizmu. Brojni apartmani i sobe u obiteljskim kućama, pansioni, kampovi nalaze se blizu mora. Restorani nude domaće specijalitete, a ponajviše ribu.
Veća mjesta na otoku Murteru su Murter, Tisno, Betina i Jezera.
Mjesto Murter je nalazi se uz obalu i leži podno Raduča (125 m), na rubu plodnog polja. U samom mjestu je srednjovjekovna crkva Sv. Mihovila obnovljena 1770. god. Zapadno od naselja Murter je uvala Slanica sa prekrasnim plažama i kampom.
Tisno je jednim djelom na otoku Murteru, a drugim na susjednom kopnu.
Mjesto Betina su osnovali u XVI. St. stanovnici Vrane, povlačeći se pred Turcima. U blizini, na brdu Gradina bio je ilirsko-rimski grad Collentum o čemu svjedoče arheološki nalazi. U mjestu Betina je malo brodogradilište za male i športske brodove, te su majstori poznati širom Jadrana. Betina pruža uvjete za ugodan i miran odmor, naposve onima koji vole ploviti. Poznato je ribarsko mjesto pa u restoranima i konobama na jelovniku je uvijek svježa riba.
Jezera su smještena n a jugoistočnoj strani otoka Murtera. Selo Jezera dobilo je ime po lokvama koje se za jačih kiša stvaraju u kraškim udolinama. Na obližnjem brežuljku Mortar je stara kula koja je služila za signaliziranje pomorcima vatrom.
U Jezerima je 1722. godine na temeljima stare srednjovjekovne crkve, sagrađena župna crkva Gospe od Zdravlja u stili mediteranskog baroka. Uz crkvu je zvonik visok 32 metra s kojeg se pruža prekrasan pogled na mjesto i okolicu. Unutrašnjost crkve urešena je sa sedam lijepih oltara od koih je oltar od Gospe Žalosne jedan od najljepših primjera rebarenih, drevnih oltara u Dalmaciji. U luci je crkvica sv. Ivana Trogirskog iz 17.st, crkvica sv. Roka u polju je iz 16. st., a crkvica sv. Nikole u uvali Murtar je iz 15 st. Na brdu Kružak 1780 g. sagrađena je crkvica sv. Konstancija. Obnovljena je 1994.
U jezerskoj luci Aci je marina sa 220 vezova . Uz marinu je benzinska crpka i dizalica kapaciteta 10 t, ANA – nautička akademija – škola jedrenja incijator i suorganizator otvorenog hrvatskog prvenstva u jedrenju. Osim uobičajenih izleta na Krku i Kornatu, u Jezerima se nude ribarski izleti brodovima oko otoka Murtera, na obližnje otoke i Kornate. Gosti uživaju u ribarskim specijaltetima čim se izvade iz ribarskih mreža.
U Jezerima postoji Športsko-ribolovno društvo „Punta rata“ preko kojeg se možete uključiti u ribolov i dobiti ribarske športske dozvole. Incijatori su i suorganizatori Big Game fishinga, međunarodnog športskog natjecanja koji okuplja športske ribolovce sa svih kontinenata a održava se krajem rujna.
Danas je mjesto Jezera poznata kao jedna od najvećih ribljih burza u Hrvatskoj.

 
 

Kuće za odmor sa bazenom, luksuzne vile Otok Murter - Vila sa bazenom, najam kuća za odmor