...
...
 
 

Kuće za odmor sa bazenom, luksuzne vile Otok Mljet

 

Kuće za odmor sa bazenom i luksuzne vile nude smještaj za nezaboravan odmor, za sve one koji traže izvrsnost i poseban doživljaj. Svaka pojedina luksuzna vila ima svoju fascinantnu priču za jedinstveno i predivno iskustvo. U našoj ponudi kuća za odmor Otok Mljet možete pronaći idealan smještaj za obitelj ili grupu prijatelja, za opuštajući odmor, druženja, istraživanja, razne aktivnosti.. Svaka kuća za odmor, vila sa bazenom, omogućit će Vam, sa svojom osobnošću, da Vaš odmor doživite na poseban način. Osobnost i posebnost vile se očituje u kvaliteti, ljepoti, detaljima, wellness sadržajima i drugim uslugama i posebnostima. Vile sa bazenom i kuće za odmor iz naše ponude u destinaciji Otok Mljet su moderno opremljene i luksuzno uređene kako bi učinile Vaš boravak što ugodnijim i opuštenijim. Otok Mljet je destinacija koja će vam omogućiti istraživanje povijesnih znamenitosti, upoznavanje različitih tradicionalnih vrijednosti, uživanje u novim gastronomskim specijalitetima i delicijama, posjet vinskim cestama i drugih zanimljivih turističkih sadržaja. Luksuzne vile sa privatnim bazenom, kuće suvremenog dizajna sa detaljima tradicije ili ruralne kuće za odmor u autentičnom okruženju, smještaj koji pruža osjećaj ljepote jednostavnog života. Okruženje za uživanje u privatnosti, predivnim pogledima, miru i tišini. Ugodno okruženje, prekrasna priroda, komforan smještaj Vašem će boravku u destinaciji Otok Mljet dati onaj ugođaj komfora i luksuza koji tražite! Samo se prepustite traženju i odabiru Vašeg idealnog odredišta, Vaše idealne kuće za odmor sa bazenom ili luksuzne vile…

U južnodalmatinskoj otočnoj skupini, paralelno s istočnom polovicom poluotoka Pelješca pruža se najjužniji i najistočniji od naših većih otoka - otok Mljet.

Mljet je dug 37 km dok njegova prosječna širina iznosi 3km. Najstariji povijesni izvori u kojima se spominje otok Mljet, i to pod nazivom Melita (Melite), vezani su uz grčku povijest. Kod raznih se autora naime, s početka IV.st. prije Krista spominje ime Mljeta. Čak je se i Homerova priča o Odiseju, mitskom kralju Itake veže za Mljet. Priča kaže da je nakon brodoloma Odisej doplivao do otoka na kojem se sklonio u spilju gdje ga je potom zarobila nimfa Kalipso. Mnogi smatraju da je taj otok bio upravo otok Mljet. Nakon Grka, Mljet dobiva i svoje prve stalne stanovnike Ilire, koji dolaze s Pelješca i iz doline Neretve. Iz tog razdoblje sačuvano je mnoštvo kulturno-povijesnih spomenika (grbovi, utvrde, tvrđave) dok su iz rimskog doba sačuvane amfore koje su pronađene na mnogim potopljenim brodovima u Mljetskom arhipelagu.

Mljet je bogat šumama pa i ne čudi stoga naziv zeleni otok. Njegove šume, bogata fauna, bistro i čisto more te pješčane i šljunčane plaže čine ga vrlo privlačnom turističkom destinacijom, posebno kao destinaciju za jednodnevne izlete. Upravo je izrazita prirodna ljepota Mljeta doprinijela činjenici da se njegov sjeverozapadni dio, 1960. g. proglasi Nacionalnim parkom. Na području Nacionalnog Parka protežu se dva duboka zaljeva, koja se zbog uskih veza s otvorenim morem nazivaju jezerima. Uz obalu jezera pruža se 12 km duga šetnjica, a okolni brežuljci pružaju mnoštvo mogućnosti za ljubitelje planinarenja. Na otočiću usred velikog jezera nalazi se kulturno-povijesni biser cijelog otoka - samostan s Crkvom sv. Marije, Gospe od jezera iz 12 st.

Svojim gostima domaćini će ponuditi poznati koziji sir, med, razne morske specijalitete i vino. Smještaj možete pronaći u Hotelu Odisej ili u nekom od privatnih smještaja na otoku.

Dodite na Mljet, uživajte u netaknutoj prirodi, putujte u prošlost, opustite se i odmorite od svakodnavnog stresa uz miris borova i šum valova.

 
 

Kuće za odmor sa bazenom, luksuzne vile Otok Mljet - Vila sa bazenom, najam kuća za odmor