...
...
 
 

Kuće za odmor sa bazenom, luksuzne vile Otok Lastovo

 

Kuće za odmor sa bazenom i luksuzne vile nude smještaj za nezaboravan odmor, za sve one koji traže izvrsnost i poseban doživljaj. Svaka pojedina luksuzna vila ima svoju fascinantnu priču za jedinstveno i predivno iskustvo. U našoj ponudi kuća za odmor Otok Lastovo možete pronaći idealan smještaj za obitelj ili grupu prijatelja, za opuštajući odmor, druženja, istraživanja, razne aktivnosti.. Svaka kuća za odmor, vila sa bazenom, omogućit će Vam, sa svojom osobnošću, da Vaš odmor doživite na poseban način. Osobnost i posebnost vile se očituje u kvaliteti, ljepoti, detaljima, wellness sadržajima i drugim uslugama i posebnostima. Vile sa bazenom i kuće za odmor iz naše ponude u destinaciji Otok Lastovo su moderno opremljene i luksuzno uređene kako bi učinile Vaš boravak što ugodnijim i opuštenijim. Otok Lastovo je destinacija koja će vam omogućiti istraživanje povijesnih znamenitosti, upoznavanje različitih tradicionalnih vrijednosti, uživanje u novim gastronomskim specijalitetima i delicijama, posjet vinskim cestama i drugih zanimljivih turističkih sadržaja. Luksuzne vile sa privatnim bazenom, kuće suvremenog dizajna sa detaljima tradicije ili ruralne kuće za odmor u autentičnom okruženju, smještaj koji pruža osjećaj ljepote jednostavnog života. Okruženje za uživanje u privatnosti, predivnim pogledima, miru i tišini. Ugodno okruženje, prekrasna priroda, komforan smještaj Vašem će boravku u destinaciji Otok Lastovo dati onaj ugođaj komfora i luksuza koji tražite! Samo se prepustite traženju i odabiru Vašeg idealnog odredišta, Vaše idealne kuće za odmor sa bazenom ili luksuzne vile…

Otok Lastovo je stjenovit otok u južnoj skupini dalmatinskih otoka s najvišom točkom na vrhu Hum (415m). Uzak obalni pojas je kamenit, a sam otok je uz otok Mljet najšumovitiji hrvatski otok, koji posjeduje sve karakteristične odlike mediteranskoga podneblja - blage i vlažne zime, a topla, duga i sušna ljeta. Naselje Lastovo na sjeveru i mjesto Uble na jugozapadu otoka povezan je cestom. Stanovništvo se bavi poljoprivredom, uzgojem vinove loze i maslina, pomorstvom, ribarstvom, te u novije vrijeme i turizmom. Kvalitetan smještaj - hotel, privatni smještaj, sobe i apartmani, domaća hrana i dobra vina, te mogućnost rekreacije - jedrenje, surfanje, ronjenje - čine boravak posebno ugodnim.

Otok Lastovo okružuju brojni otočići. Manji otok Prežba povezan je sa otokom Lastovom mostom; na lastovskoj strani je mjesto Pasadur. Između Prežbe i otoka Lastova su dobro zaštičena od bure dva zaljeva: Veliko i Malo jezero. Zapadno od Prežbe je otočić Mrčera (more oko njega je poznato po jastozima) i Kopište, koji na sjeverozapadu ima široku uvalu pogodnu za sidrenje manjih jahti i brodova, a ima pješčane plaže. Sjevernozapadno od otoka Lastova je skupina otoka, među kojima je najpoznatiji Saplun poznat po pješčanim plažama.

Među većim mjestima na otoku Lastovu su: Lastovo, Pasadur, Skrivena Luka i Uble.

Lastovo je glavno i najveće mjesto na otoku. Dosta kuća u samom mjestu je napuštena, ali se u zadnje vrijeme preuređuju za iznajmljivanje apartmana i kuća. Iznad mjesta je tvrđava Glavica, koju su sagradili Francuzi i sa koje se pruža prekrasan pogled na otok Lastovo i otok Korčulu.

Pasadur je naselje na sjeverozapadu otoka Lastova sa zaselkom Podlenga na susjednom otočiću Prežba. Smjestio se u blizini uvala Veliko i Malo jezero.

Skrivena Luka je naselje i istoimena uvala na jugu Lastova. Borova šuma na rtu Struga je pogodna za kampiranje.

Uble je naselje, zaljev i trajektno pristanište na otoku Lastovu. Uble su mlado mjesto nastalo u 20. stoljeću.

29. rujna 2006. godine je hrvatski sabor donio zakon o proglašenje Parka prirode Lastovsko otočje. Lastovsko otočje je jedanaesti park prirode u Hrvatskoj. Njegova ukupna površina iznosi 195,83 km2. Od toga na površinu kopnenog dijela otpada 52,71 km2, dok površina morskog dijela iznosi 143,12 km2. Park prirode obuhvaća svih 44 otoka, otočića, hridi i grebena koji ulaze u sastav općine Lastovo. Najveći u toj skupini  su Lastovo i Sušac. Ovo područje je jedno od najočuvanijih morskih područja u Jadranu. Zbog svih svojih vrijednosti i značajki, ono predstavlja 'prostrano prirodno i dijelom kultivirano područje kopna i mora s ekološkim obilježjima međunarodne i nacionalne važnosti, s naglašenim krajobraznim, odgojno-obrazovnim, kulturno-povijesnim i turističko-rekreacijskim vrijednostima'. Zaštitom će se sačuvati njegove baštinjene krajobrazne i kulturne vrijednosti, te biološka i krajobrazna raznolikost, što uključuje pripadajuće more i podmorje.

 
 

Kuće za odmor sa bazenom, luksuzne vile Otok Lastovo - Vila sa bazenom, najam kuća za odmor