...
...
 
 

Kuće za odmor sa bazenom, luksuzne vile Ogulin

 

Kuće za odmor sa bazenom i luksuzne vile nude smještaj za nezaboravan odmor, za sve one koji traže izvrsnost i poseban doživljaj. Svaka pojedina luksuzna vila ima svoju fascinantnu priču za jedinstveno i predivno iskustvo. U našoj ponudi kuća za odmor Ogulin možete pronaći idealan smještaj za obitelj ili grupu prijatelja, za opuštajući odmor, druženja, istraživanja, razne aktivnosti.. Svaka kuća za odmor, vila sa bazenom, omogućit će Vam, sa svojom osobnošću, da Vaš odmor doživite na poseban način. Osobnost i posebnost vile se očituje u kvaliteti, ljepoti, detaljima, wellness sadržajima i drugim uslugama i posebnostima. Vile sa bazenom i kuće za odmor iz naše ponude u destinaciji Ogulin su moderno opremljene i luksuzno uređene kako bi učinile Vaš boravak što ugodnijim i opuštenijim. Ogulin je destinacija koja će vam omogućiti istraživanje povijesnih znamenitosti, upoznavanje različitih tradicionalnih vrijednosti, uživanje u novim gastronomskim specijalitetima i delicijama, posjet vinskim cestama i drugih zanimljivih turističkih sadržaja. Luksuzne vile sa privatnim bazenom, kuće suvremenog dizajna sa detaljima tradicije ili ruralne kuće za odmor u autentičnom okruženju, smještaj koji pruža osjećaj ljepote jednostavnog života. Okruženje za uživanje u privatnosti, predivnim pogledima, miru i tišini. Ugodno okruženje, prekrasna priroda, komforan smještaj Vašem će boravku u destinaciji Ogulin dati onaj ugođaj komfora i luksuza koji tražite! Samo se prepustite traženju i odabiru Vašeg idealnog odredišta, Vaše idealne kuće za odmor sa bazenom ili luksuzne vile…

U samom centru kontinentalne Hrvatske smjestio se grad Ogulin. Nastao je u prostranoj udolini 323 m nad morem kojom teku dvije rijeke Dobra i Zagorska Mrežnica. Grad Ogulin obuhvaća površinu od 542,32 km2, te oko 15 000 stanovnika prema popisu iz 2001. godine, a sastavni je dio Karlovačke županije. Gospodarski razvoj Ogulina temelji se na šumarstvu i preradi drveta, poljoprivredi, turizmu i obrtništvu. Prometno je vrlo dobro povezan autocestom i željezničkom prugom prema Zagrebu, Rijeci i Splitu.
Područje Ogulina i okolice možete upoznati biciklom. Za ljubitelje bicikla i onih koji žele samostalno istraživati i uživati u našem području. Obilježene su dvije regionalne rute – 131 km. Gotovo 100 km lokalnih ruta povezanih sa regionalnima, pružaju mogućnost upoznavanja ogulinskoga kraja u potpunosti. Na raspolaganju Vam je i bike park Ribarići! Ljubitelji brdskog biciklizma uživat će u biciklističkim staza smještenim na šumskim putovima u širem okružju Ogulina. Rute uglavnom prate manje prometne lokalne ceste, a prolaze lijepim krajolicima i omogućuju upoznavanje vrijedne kulturno-povijesne baštine.
Ogulin, zbog Kleka, kolijevka je hrvatskog planinarstva i alpinizma. Najpoznatije odredište planinara svakako je Klek, visok 1181 metara. Njegova 200 m visoka, okomita stijena izazov je i aplinistima. Planinarske su staze dobro markirane, a najpoznatije su prema Kleku: iz Ogulina (oko 3 sata hoda), iz sela Bijelskog (oko 40 minuta hoda do planinarskog doma), iz Hreljina (oko 6 sati hoda preko Vitunja); planinarska staza na Kneju i Stožac – iz Ogulina oko sat i pol hoda. Ishodište za planinarenje na Bijele i Samarske stijene je mjesto Jasenak, a na Bjelolasicu selo Vrelo u Jasenku.
Prostranstva šuma veliko su bogatstvo ogulinskog kraja. Gore obiluju i raznovrsnim životinjama, među kojima se ističe krupna divljač. Šumama i lovištima gospodare Hrvatske šume, mjesna lovačka društva i lovozakupci. Ukoliko ste lovac, očekuje Vas pravi doživljaj i adrenalin u lovištima ogulinskoga kraja.
U ogulinskom kraju nalaze se dva marijanska svetišta: Crkva Sv. Marije od Čudesa u Oštarijama (15. kolovoza) i Crkva Sv. Marije Utješiteljice u Trošmariji (prva nedjelja nakon blagdana Sv. Petra i Pavla 30. lipnja). Zaštitnik Grada Ogulina je 14. rujna – Blagdan Uzvišenja Sv. Križa
Najpoznatija je ogulinska masnica i mošnje, smisan kruh i kljukača, ogulinsko kiselo zelje i repa. Ogulinska masnica je dizano tijesto punjeno nadjevom od dinstanog luka, jaja i skorupa. Smisan kruh domaći je ukusan i mirisav kruh naših baka, ispečen od pet vrsta brašna: pšenice, prosa, kukuruza, ječma i raži. Ogulinsko kiselo zelje nadaleko je poznato – autohtona je to sorta posebno dobra za kiseljenje, specifičnog okusa. Širok je spektar proizvoda koje Ogulinci mogu ponuditi: med i prerađevine, borovu rakiju, jabučni ocat i sl. Zamislite samo kako miriše domaći kukuruz dok se melje u vodenici među kamenim mlinskim kotačima – a ispečena tek, od takvog brašna, palenta dopunjena svježim kravljim ili kozjim mlijekom ili kiselinom, a možda i kuhanim hladnim ogulinskim kiselim zeljem.
 
 

Kuće za odmor sa bazenom, luksuzne vile Ogulin - Vila sa bazenom, najam kuća za odmor