...
...
 
 

Kuće za odmor sa bazenom, luksuzne vile Kraljevica

 

Kuće za odmor sa bazenom i luksuzne vile nude smještaj za nezaboravan odmor, za sve one koji traže izvrsnost i poseban doživljaj. Svaka pojedina luksuzna vila ima svoju fascinantnu priču za jedinstveno i predivno iskustvo. U našoj ponudi kuća za odmor Kraljevica možete pronaći idealan smještaj za obitelj ili grupu prijatelja, za opuštajući odmor, druženja, istraživanja, razne aktivnosti.. Svaka kuća za odmor, vila sa bazenom, omogućit će Vam, sa svojom osobnošću, da Vaš odmor doživite na poseban način. Osobnost i posebnost vile se očituje u kvaliteti, ljepoti, detaljima, wellness sadržajima i drugim uslugama i posebnostima. Vile sa bazenom i kuće za odmor iz naše ponude u destinaciji Kraljevica su moderno opremljene i luksuzno uređene kako bi učinile Vaš boravak što ugodnijim i opuštenijim. Kraljevica je destinacija koja će vam omogućiti istraživanje povijesnih znamenitosti, upoznavanje različitih tradicionalnih vrijednosti, uživanje u novim gastronomskim specijalitetima i delicijama, posjet vinskim cestama i drugih zanimljivih turističkih sadržaja. Luksuzne vile sa privatnim bazenom, kuće suvremenog dizajna sa detaljima tradicije ili ruralne kuće za odmor u autentičnom okruženju, smještaj koji pruža osjećaj ljepote jednostavnog života. Okruženje za uživanje u privatnosti, predivnim pogledima, miru i tišini. Ugodno okruženje, prekrasna priroda, komforan smještaj Vašem će boravku u destinaciji Kraljevica dati onaj ugođaj komfora i luksuza koji tražite! Samo se prepustite traženju i odabiru Vašeg idealnog odredišta, Vaše idealne kuće za odmor sa bazenom ili luksuzne vile…

Kraljevica, stari primorski gradić, smješten je dvadesetak kilometara južno od Rijeke, na ulazu u Bakarski zaljev, u srcu Kvarnera, tako da putnici iz unutrašnjosti dolaze u prvi kontakt s morem upravo na tom podrucuju.

 

Naselje Kraljevica je nastalo krajem 15. stoljeća. Hrvatski naziv Kraljevica po prvi puta nalazimo 1605. godine u zapisniku riječkog gradskog vijeća.

Grad Kraljevica razvija se uz stari Frankopanski kaštel sa župnom crkvom sv. Nikole od kraja XVIII. st. kada je i osnovana župa.

 

Najveći zamah gradnja doživljava krajem XIX. i početkom XX. st. kada nastaje nekoliko reprezentativnih gradskih kuća, te rezidencije kraljevičkih kapetana.

Krajem 19. stoljeća započinje takodjer i značajan razvoj turizma u Kraljevici. Godine 1896. na poluotoku Oštro izgrađeno je jedno od prvih javnih kupališta na Primorju. Razvoj turizma pomogla je i izgradnja hotela "Liburnija", velebne građevine austrijskog grofa Ollschbaura, kasnije pretvorena u bolnicu.

 

Kraljevica je danas izrasla u gradić vrlo privlačan za život te broji gotovo 5000 stanovnika. Gradska jezgra pruža sve potrebne sadržaje na dohvat ruke; osnovnu školu, dječji vrtić, ambulantu, ljekarnu, banku, poštu, gradsku knjižnicu i čitaonicu te mnoštvo uslužnih i ugostiteljskih objekata.
Poznato brodogradilište „Kraljevica" danas je specijalizirano za izradu trajekata, tankera i ratnih brodova za potrebe RH.
Neposredna blizina grada Rijeke s jedne, i turistički atraktivne Crikvenice sa druge strane, te ujedno vrlo dobra prometna povezanost i stalne autobusne linije, čine grad vrlo poželjnim za življenje.

 

U vizuri dominiraju dva srednjevjekovna kaštela s crkvom, ostavština hrvatskih plemićkih obitelji Zrinski i Frankopan. Za ljetnih mjeseci povijesni kašteli žive kao središta kulturnih i zabavnih priredbi.

 

Tijekom godine, razne kulturne i sportske manifestacije koje se održavaju pod okriljem Grada, primjerice Kraljevačko kulturno leto i Kraljevačka jedriličarska regata u ljetnim, te Dani Grada i mesopusne zabave u zimskim danima, postale su nadaleko poznatim i prepoznatljivim obilježjem Kraljevice te udišu živost lokalnom stanovništvu ali i mnogobrojnim posjetiocima kroz čitavu godinu.

 
 

Kuće za odmor sa bazenom, luksuzne vile Kraljevica - Vila sa bazenom, najam kuća za odmor