...
...
 
 

Kuće za odmor sa bazenom, luksuzne vile Dubrovnik

 

Kuće za odmor sa bazenom i luksuzne vile nude smještaj za nezaboravan odmor, za sve one koji traže izvrsnost i poseban doživljaj. Svaka pojedina luksuzna vila ima svoju fascinantnu priču za jedinstveno i predivno iskustvo. U našoj ponudi kuća za odmor Dubrovnik možete pronaći idealan smještaj za obitelj ili grupu prijatelja, za opuštajući odmor, druženja, istraživanja, razne aktivnosti.. Svaka kuća za odmor, vila sa bazenom, omogućit će Vam, sa svojom osobnošću, da Vaš odmor doživite na poseban način. Osobnost i posebnost vile se očituje u kvaliteti, ljepoti, detaljima, wellness sadržajima i drugim uslugama i posebnostima. Vile sa bazenom i kuće za odmor iz naše ponude u destinaciji Dubrovnik su moderno opremljene i luksuzno uređene kako bi učinile Vaš boravak što ugodnijim i opuštenijim. Dubrovnik je destinacija koja će vam omogućiti istraživanje povijesnih znamenitosti, upoznavanje različitih tradicionalnih vrijednosti, uživanje u novim gastronomskim specijalitetima i delicijama, posjet vinskim cestama i drugih zanimljivih turističkih sadržaja. Luksuzne vile sa privatnim bazenom, kuće suvremenog dizajna sa detaljima tradicije ili ruralne kuće za odmor u autentičnom okruženju, smještaj koji pruža osjećaj ljepote jednostavnog života. Okruženje za uživanje u privatnosti, predivnim pogledima, miru i tišini. Ugodno okruženje, prekrasna priroda, komforan smještaj Vašem će boravku u destinaciji Dubrovnik dati onaj ugođaj komfora i luksuza koji tražite! Samo se prepustite traženju i odabiru Vašeg idealnog odredišta, Vaše idealne kuće za odmor sa bazenom ili luksuzne vile…

Dubrovnik je grad koji se može pohvaliti svojom ljepotom, načinom života i bogatom poviješću. Dubrovnik je smješten na jugu Hrvatske u podnožju planine Srđ. Sa 2554 sunčana sata u godini Dubrovnik je prema trajanju insolacije među prvim gradovima u Europi. Dubrovnik je poznata turistička destinacija na Jadranu, koja u svojoj ponudi nudi smještaj (apartmani, sobe, pansioni, hoteli), bogata gastronomska ponuda (restorani, caffe barovi, konobe), sportske aktivnosti (ronjenje, jahanje, tenis tereni..) te zabavu i ostale popratne sadržaje.
"Non bene pro toto libertas venditur auro" - "Sloboda se ne prodaje ni za sve zlato" - ova rečenica je bila geslo Dubrovačke Republike, a nalazi se na ulazu u tvđavu Lovrejac. Libertas - sloboda je pojam koji se nameće posvuda u Dubrovniku. U palačama gdje je vlastela djelovala u slavu Republike. Na zidinama se branio grad od neprijatelja. U luci gdje su bile usidrene galije koje su brodile svijetom. Jamstvo te slobode je jedinstveni spoj diplomatske mudrosti i odvažnosti u kojoj se oduvijek krije snaga dubrovačkih stanovnika.
Svako ljeto u Dubrovniku već 50-tak godina održava se Dubrovački ljetni festival - smotra glazbe, drame, poezije i folkora. To je festival koji okuplja najveća imena iz kazališnog i glazbenog svijeta. Predstave se odvijaju na otvorenom, na trgovima staroga grada, a koncerti u crkvama te atrijima palača, kao što je atrij Kneževa dvora, iznimnih akustičnih svojstava. Svečano otvaranje Dubrovačkog ljetnog hestivala počinje na trgu Luža gdje se na vrh Orlandovog stupa podiže bijela festivalska zastava. Na taj način ova priredba predstavlja sastavni dio velike dubrovačke kulture i umjetničke tradicije.
Dubrovik je jedan od najljepših hrvatskih gradova na Jadranu. Poznato svjetsko turističko odredište postalo je zbog kvalitetne ponude brojnih restorana, night barova, kockarnica, caffe barova... Smještaj u Dubrovniku se sastoji od privatnog smještaja (vile i apartmani) ili u mnogim ekskluzivnim hotelima i kampovima.
Stari grad je okružen monumentalnim zidinama, dugim 1940m, debele su 2-6m, a visoke su 25m. Učvrščuju ih tri okrugle i 12 četverouglastih kula, 5 bastiona, dvije ugaone utvrde i velika tvrđava Sv. Ivana. Od kula je najmonumentalnija okrugla kula Minčeta, dok je kula Bokar najstarija sačuvana te vrste u Evropi. Dubrovnik brane i dvije samostalne tvrđave: Revelin, te Lovrijenac na 46m visokoj hridi nad morem, a danas je to jedna od najatraktivnijih ljetnih pozornica. Grad je imao četvora gradska vrata: dvoja prema luci, a dvoja prema kopnu. Zidine su sačuvane u orginalnom stanju i otvorene za posjet. Središte javnog života u Dubrovniku još od najstarijih vremena je trg Luža. Od njega se prema zapadu pruža glavna arterija unutar zidina, Placa - Stradun. Stradun je glavna gradska ulica i proteže se kroz cijeli stari dio Dubrovnika. Na trgu Luža nalazi se palača Sponza, Orlandov stup, barokna crkva Sv. Vlaha, Loža zvonara, zgrada Glavne straže, Onofrijeva fontana... Izniman prirodni okoliš, očuvana kultura i arhitektura, turistička ponuda, učinili su Dubrovnik privlačnim turističkim odredištem.
Godine 1991., nekoliko mjeseci nakon proglašenja hrvatske nezavisnosti, Dubrovnik, spomenik kulture pod zaštitom UNESCO-a, pretrpio je opsadu jugoslavenske armije te nebrojena bombardiranja čije tragove arhitekti i restauratori još uvijek nastoje izbrisati.

 
 

Kuće za odmor sa bazenom, luksuzne vile Dubrovnik - Vila sa bazenom, najam kuća za odmor